Wednesday, May 7, 2008

In sfirsit ne-am intors ACASA la data de 29 aprilie cu Alexandrina operata

La primul consult medical de la data de 1 aprilie, Prof. Wangerin (care a efectuat operatia) a constatat ca problema e mai complexa decit pe pozele expediate, pentru ca avem o lipsa substantiala de tesut si formarea cicatriciilor rosii create in urma detasarii buzei ca consecinta a infectiei. De aceea am fost preintimpinati ca prima operatia nu va avea rezultatul cel mai bun din punct de vedere estetic. Dar este prima etapa care va inlatura defectul si va permite efectuarea urmatoarelor interventii pentru atingerea celui mai bun rezultatul pentru fetita!

Interventia chirurgicala a fost facută la data de 2 aprilie, in ziua de Sfinta Alexandra, un semn foarte foarte sugestiv si incurajator pentru noi. Operatia a decurs bine, fara complicatii. Am stat pe o perioada de 3 saptamani in Germania , pentru supravegherea medicala. Si dupa 3 saptamini am plecat in Bucuresti pentru efectuarea unor analize si pentru niste proceduri specifice (e vorba de un compres special facut din acril pentru sustinerea buzei superioare, pentru redarea unei forme si functionalitati muschiilor buzei). Si abia ieri neam intors acasa.

Buza superioara s-a primit foarte mica si subtire si se trage in interior, de asta e si nevoie de compresul din acril.

Incizia chirurgicala a fost facuta in forma de “Y” adica la mijlocul buzei si la radacina nasului, de aceea pe parcursul anilor o sa avem nevoie de a efectua proceduri diverse pentru minimalizarea acestor cicatrici (cu proceduri de laser spre exemplu, fizioterapii pentru diminuarea ciactricilor etc.)

A doua operatia care va fi efectuata peste citiva ani, in dependenta de evolutia copilului, o interventie mult mai complexa si definitorie, atunci va fi folosita metoda “ABBE FLAP”, adica va fi folosit o parte din tesutul buzei de jos pentru a reda un volum cit de cit simetric si pentru buza de sus. Alexandrina va trebui sa stea 3 saptamini cu buzele cusute ca mai apoi acestea sa fie despartite printr-o alta interventie. Atfel buza de sus va capata o forma mai simetrica cu cea de jos.

Primele cuvinte a Alexandrinei au fost “LAPTE” desigur si “MAMI” acum intruna le spune si suntem mai mult decit fericiti! Mersi tare mult inca o data voua, pentru interes si sustinere. Promit ca peste putin timp, o sa fac poze si o sa le afisam, acum pozele care le avem sunt foarte neclare.Acum la moment este important recuperarea si timpul, care va diminua un pic cicatricile.

Asteptam cu nerabdare vara ca Alexandrina sa poata fugi si zimbi firesc ca orice alt copil de virsta ei!

Neaparat o sa facem tot posibilul sa o vedeti personal cum spune “MAMA” si “Multumesc” !!!!

Cu un deosebit respect,
Diana, Alexandru si Alexandrina

No comments: