Wednesday, January 16, 2008

Noutati despre Alexandrina

Pentru persoanele interesate, care se dedica cauzei noastre si se implica in procesul nostru de colectare a fondurilor pentru Alexandrina, iata noutatile de ultima ora:

(1) In perioada 11-16 ianuarie, am fost plecati la Bucuresti pentru a face niste investigatii medicale mai complexe privind starea Alexandrinei inainte de realizarea interventiilor reconstructive. Am fost acolo pentru ca:
a) la Bucuresti am fost spitalizati timp de 1 luna in reanimare si acolo ne-am tratat, si respectiv erau necesare niste supravegheri si controale medicale regulate, pentru ca aceasta septicemie (infectie a singelui cu acest microb) de care a suferit poate avea consecinte grave pe viitor, daca nu se monitorezeaza corect starea ei.
b) acolo exista niste laboratoare specializate in virusi infectiosi de acest gen, plus ca noi avem nevoie de IMUNOGRAMA (acest microb ataca in primul rind imunitatea si in cazul ei adus imunitatea la limita!!!) pentru a vedea daca organismul copilulului este gata sa suporte interventiile chirurgicale de plastie. Dat fiind faptul ca sunt operatii complicate, cu anestezie generala, si presupune riscurile corespunzatoare, avind in vedere virsta ei si starea ei dupa septicemie.

Rezultate: Rezultatele investigatiilor medicale sunt BUNE, copilul se recupereaza relativ repede, are careva devieri de la norma, dar in general starea ei este acceptabila (luind in consideratie complicatiile si impactul sepsisului).

(2) La moment, toate eforturile sunt depuse in vederea inlaturarii defectului grav de la buza superioara, care necesita interventiile reconstructive. Am sondat mai multe optiuni ce tin de posibilitatile de a face acest gen de interventii.

Rezultate: La moment, Clinica din Germania, Freiburg, ofera cea mai sigura si reusita operatie in cazul ei pentru ca: presupune folosirea tehnologiilor avansate, care sunt apte sa adauge tesutul necesar; ofera conditiile unui echipament modern si adecvat ingrijirii unui sugar; folosesc metode de reconstructie plastica verificate (nu la nivel de experiment), utilizeaza aparate care nu lasa mari cicatrici, si garanteaza un rezultat cu cele mai mici riscuri, posibil de realizat probabil in doar 2 operatii (spre deosebire de alte clinici).

(3) Noi continuam campania de colectare de fondurilor, si suntem recunoscatori pentru rezultatele obtinute pina la moment.
Rezultate: De pe data de 25 decembrie 2007, de la lansarea campaniei de ajutor pentru Alexandrina am reusit sa stringem o suma atit in MDL cit si in valuta straina, si la ziua de azi - 16 ianuarie 2008 avem: o suma care se estimeaza aproximativ in valuta de care avem nevoie la 6 100 EURO. Ne sustin multi prieteni, rude, cunostinte, populatia si unele institutii care ne ofera ajutorul in limita posibilitatilor lor.

Noi o sa va tinem la curent cu acumularea mijloacelor banesti, la fiecare 3-5 zile, pentru a vedea evolutia procesului.
Si acum suntem siguri mai mult ca oricind ca putem sa ne realizam visul de a pleca in Germania.

(4) Saptamina trecuta, inainte de plecarea noastra la Bucuresti a fost realizat un reportaj despre evolutia cauzei noastre.

Joi, la data de 17 ianurie, va fi difuzat probabil REPORTAJUL dat despre cauza Alexandrinei, la canal 4, in cadrul „OBIECTIV”.

Cu respect,
Diana si Alexandru

No comments: